Olin hammaslääkärissä joskus -92 tai -93 ja luin odotushuoneessa Aku Ankkaa. Lukemassani lehdessä oli jatkosarja jonka oli piirtänyt "Hyvä Piirtäjä". Tarina jäi tietenkin kesken, enkä joko löytänyt tai ehtinyt lukea muita osia. Kysyin vastaanotosta kynää ja paperia ottaakseni numeron ylös ja hakeakseni muut osat kirjastosta. 

En muista tarinaa tarkasti, mutta Roope oli kumminkin pääosassa. Vuoteen -93 mennessä Aku Ankassa oli julkaistu "Hyvältä Piirtäjältä" seuraavat jatkosarjat. 

  • 8-9/90 Vaarojen vuori (Fortune on the Rocks)
  • 17-20/90 Andien kutsu (Return to Plain Awful)
  • 35-38/90 Lumikenttien kimallus (Last Sled to Dawson)
  • 45-47/91 Windigojen mailla (War of the Wendigo)
  • 29-31/93 Klondiken keisari (King of the Klondike)

Kaikissa edellämainituissa esiintyy Roope, joko yksin tai Akun ja poikien kanssa. Eli tarina voi olla mikä hyvänsä noista sillä en kykene yhtään muistamaan oliko kyseessä nuoruusseikkailu vai nykyaikaan sijoittuva.

Haluaisin kuitenkin kuvitella että tuo ensimmäinen lukemani tarina olisi ollut Lumikenttien kimallus. Paitsi Roopen nuoruutta valottava tarina, se on myöskin niitä harvoja tarinoita joissa esiintyy Kultu Kimallus. Tuo Roopen nuoruudenrakkaus muodostaa 33% Disneyn mielenkiintoisista naishahmoista (Mummon ja Millan ohella) mutta on esiintynyt tarinoissa luvattoman harvoin. 

Joku voi kyseenalaistaa mitä järkeä on kirjoittaa ensimmäisestä muistikuvastaan jonkin asian suhteen, jos ei edes muista mikä se muistikuva oli. Vaikken muistakaan mikä tarina oli kyseessä, muistan silti tunteen minkä se herätti. Hauska ja jännittävä tarina, jonka kuvitus on upeaa, käsikirjoitus tarkkaa ja juoni mukaansatempaava ja jota vaan ei voi jättää kesken. 

Koin samaa innostusta kun vanhempani ostivat minulle Roope Ankan Elämä ja Teot-kokoelman ja koin sitä aina kun Aku Ankassa oli uusi Rosan tekemä tarina. Nykyään koen samaa vilpitöntä ja pohjatonta pikkulapsen innostusta huomattavasti harvemmin. 

Tällä mysteeritarinallaan ja kaikilla myöhemmin tekemilläänkin Don Rosa on osaltaan vaikuttanut siihen, että olen kiinnostunut sarjakuvista ja ylipäänsä kirjallisuudesta