En ole lelukeräilijä. Pidän toki silmäni auki kirppareilla, mutten laske itseäni keräilijäksi samoin kuin vaikkapa sarjakuvien, jännityslukemistojen tai elokuvien suhteen. Minulla ei ole mitään puutelistaa tai keräilysuunnitelmaa, enkä etsi aktiivisesti vanhoja leluja. Toki jos jotain mielenkiintoista tulee vastaan sopivaan hintaan, niin ostan. 

Viime kesänä ullakkoa siivotessa paljon leluja lähti etsimään uutta kotia, mutta mm. kaikki "ukkelit" löytyvät edelleen. "Ukkeleista" en voisi kuvitellakkaan hankkiutuvani eroon. Tällä hetkellä asustavat enimmäkseen kasettihyllyn laidalla. 

Turtlesit.

Turtlesit olivat yksi kovimpia juttuja pentuna. Että Cowabunga vaan! En muista että minulla olisi ollut mitään erityistä suosikkihahmoa noin ylipäänsä. Leluista kumminkin Michaelancelo oli kovin jätkä, koska sillä on tuo pyörivä käsi. Turtles-kuvia löytyy myös omasta postauksestaan aiemmin. 

WP_00365.jpgWP_003651.jpgWP_003654.jpg

Tikku ostettiin Oulun lelutapulista ja Miken sain vanhemmiltani joululahjaksi nelikosta viimeisenä. Silppurissa ärsytti huomattavasti jalkojen asento, mikä tekee siitä lähestulkoon mahdottoman saada pysymään seisaallaan. 

Pyörän ostin serkultani R:ltä (muistaakseni 20 markalla) joskus 90-luvulla, kun elettiin jo prätkähiiri-aikaa.

Prätkähiiret.

Näitä fanitin myös kovasti aikoinaan kovasti ja vieläkin löytyy jotain vanhoja vhs-nauhotuksia piirretyistä. Vanhemmiten olen jotenkin kyynistynyt näitten suhteen ja tuntuu, että olivat vain halpa Turtles-kopio hodareineen ja kotikaljoineen. Oli tai ei, mutta tykkäsin pentuna ja muistelen lämmöllä edelleen. Näilläkin on vankkumaton sija retroluolan hyllyssä.  

WP_003656.jpgWP_003656b.jpg

Turbo ja Vinski ovat perussarjaa samoilla vaatteilla kuin TV:ssä, ja Moto on jotain commando-sarjaa. Lisäksi Santtu ja koiran järsimä joku sivuosahiiri, joka esiintyi Marsiin sijottuvissa jaksoissa. Olikohan tuo Moton veljenpoika tai jotain.

WP_003663.jpg

Lalli Leipäjuusto 40snt ja moottoripyörän vankivaunu 80snt Kokkolan Fida-kirpparilta. 

Lyhyt video Motosta vangitsemassa Leipäjuuston. 

Toxic Crusaders.

Muistan kun nämä tulivat joskus -92 tai -93 ja mainonta ilmesestikin puri. Minun oli pakko saada "Toksik-hahmo", vaikka piirretty ja sarjakuva menivätkin tuolloin aivan ohi. Ja "Toksik-hahmolla" piti tietenkin olla vihollinen, jota vastaan taistella. 

WP_003664.jpg

Toxie ja Bonehead. Toxien toinen silmä sekä Boneheadin pää, naamari ja aseet loistavat pimeässä. HUI! 

WP_003665.jpg

Lisäksi nyttemmin kirpparilta ostettuja sarjakuvia, joihin nämä pohjautuivat. 

Juutuupissa näkyy olevan piirrettyä johon sarjakuva perustui. 

WP_003666.jpg

Tässä taas elokuva johon piirretty perustui. 

Toxicista on myös ilmeisen paska NES-peli, jota voi pelata vaikka täällä. 

Star Wars

Eipä löydy muita kuin Luke Skywalker. WP_003671.jpg

Leikki-ikä alkoi olla jo ohi, kun hurahdin tosissaan Tähtien sotaan joten tuokin oli lähinnä koriste enemmän kuin lelu. 

Muuta. 

Voitin oheisen pyörän 90-luvun lopulla jossain Hämähäkkimies-lehden kilpailussa. Ei tullut leikittyä sillä käytännössä ollenkaan, sillä se oli niin Turtleseille kuin Prätkähiirillekin väärän kokoinen ja Marvelin hahmoja minulla ei leluina ole. Pyörällä voi ampua ohjuksia ja kaikki ohjukset, kuten myös mukana tullut kypärä ovat tallella. 

WP_003674.jpg

Reilu viikko sitten löysin Kokkolan iltatorilta kuskiksi sopivan Hämähäkkimies-figuurin eurolla. 

Semmoista. 

-epis