PIIKKUKAAKKOSEN POSTI - POSTILLOKERO KOLMENELJÄSEITSEMÄN - KOLMEKOLMESATAYKSI TAAMPERE KYYMMENEN - PIIKKUKAAKKOSEN POSTI. Kuulostaako tutulta? Ei ihme. Pikkukakkonen on ollut osa lukemattomien suomalaislasten elämää jo 40 vuotta. Pikkukakkonen alkoi ilmestyä Yle Kakkosella 11.1.1977. Aiheesta tuli toissapäivänä keskiviikkona erittäin mielenkiintoinen ja nostalginen dokumentti, Postilokero 347 - Pikkukakkosen tarina.

Dokumentissa näytettiin ohjelmia ja haastetaltiin tekijöitä kaikilta vuosikymmeniltä. Itse ei ole tullut seurattua ohjelmaa enää viime vuosina, mutta silmäilin dokumentin katsottuani paria jaksoa YLE Areenasta. Tunnari on wanha tuttu omasta lapsuudestani. Siis se jossa linnun suusta pomppii hahmoja jotka muodostavat numeron kaksi. Jotain kuitenkin puuttuu nykyään, nimittäin wanha kunnon Nukkumatti-animaatio tunnarin ja ohjelman välissä. Silloin lapset kun minä olin pieni, niin Nukkumatti saapui vaihtelevalla kulkuneuvolla randomien tyyppien luo katsomaan TV:stä Pikkukakkosta. Varsinainen ohjelma alkoi kameran tarkentaessa TV-ruutuun ja ohjelman lopuksi TV suljettiin ja Nukkumatti heitti unihiekkaa joka nukutti lapset. Ja se kulkuneuvon arvuuttelu, että millähän Nukkumatti tulee. Se oli ihan parasta.    

Nykyinen ohjelmavalikoima vaikuttaa olevan verrattain uudistunut, vaikka vanhoista tutuistakin löytyy mm. Pingu ja Tuttiritari. Katsomissani jaksoissa, jotka olivat viimeksi kuluneen viikon ajalta esitettiin kuitenkin myös wanhoja klassikoita. Studiossa oli "aikakoneena" vanha 70-luvun TV, jota käytettiin vartavasten tehdyllä laitteella. Tämän "aikakoneen" kautta naytettiin juontajien omassa lapsuudessa esitettyjä ohjelmia mm. Sirkuspelle Hermannia ja jo mainitsemaani Nukkumattia. Juontajista tunnistin ainoastaan Ransun, Katti-Matikaisen ja Neposen, en ihmisiä. 

Dokumenttia katsoessani minulle tuli mieleen eräs Pikkukakkoseen liittyvä muisto lapsuudesta. Olin päiväkerhossa naapurikylän vanhalla kansakoululla, ja luokassa olleessa vanhassa kirjoituspöydässä oli koko jalustan korkuinen aukeava kaappi. Leikimme kaverini kanssa kaapin olevan TV ja olimme muka katsovinamme avatusta kaapista Pikkukakkosta. Emme vain päässeet yksimielisyyteen siitä, mikä ohjelma olisi menossa. Minä olisin halunnut katsoa muistaakseni Nalle Luppakorvaa, kun kaverini taas olisi katsonut Rölliä. :D

En ole muuten koskaan traumatisoitunut mistään Pikkukakkoseen liittyvästä. En Röllistä, en Pelle Hermannin kepakosta, en Varokaa heikkoja jäitä-animaatiosta, enkä mistään muustakaan. :) 

Haluan vielä näin pari päivää myöhässäkin toivottaa oikein paljon onnea 40-vuotiaalle Pikkukakkoselle! :)

 

hqdefault.jpg