Korkataampa sitte tämä blogi VHS-kaseteilla. Mää oon tosi monesti joutunu selittämään hämmästyneille ihmisille että kahtooko joku muka vieläki niitä ja minkä takia? 

Mulla siinä on ennen kaikkea nostalgiset syyt, aivan niinkö vaikka jollain vinyylikeräilijällä tai NES:siä hakkaavalla retropelaajalla. Teknisesti parempia ratkasuja olis kyllä saatavilla, mutta vanhempi ja köppäsempi miellyttää enemmän, koska tuo muistoja. 

Tämä pätee erityisesti piirrettyihin. Monet kasari- ja ysäripiirretyt on DVD-versioissa äänitetty uusiks uusilla näyttelijöillä, eikä se vain oo ollenkaan sama asia. Kaikki aikoinaan piirrettyjä kaseteilta kahtoneet varmasti muistaa myös, kuinka toisinaan alkukielinen puhe kuulu suomenkielisen läpi eikä vuorosanat menny tahtiin suunliikkeitten kans. Se on vain niin mahtavaa!

Löytämisen riemu pätee kaikkeen keräilyyn, niin myös tähän. Ko löyät kirpparilta tai Huutonetistä (aiemmin myös kauppojen alelaareista) jotain huikeeta. Toxic Avenger tai muita Troman tekemiä paskaleffoja, leikkaamaton Caligula, Super Mario bros. (ellet tienny niin kyllä - tästäki on olemassa näytelty elokuva) tai sitte se viimenen puuttuva Turtles tai Olipa kerran ihminen. 

Tässä kohtaa kuvaan tulee myös saatavuus. Lähellekkään kaikkea ei vielä(kään) löydy DVD tai Blu-Ray-muodossa. Ja jos löytyy niin paskoilla äänillä (kuten mainitsin ylempänä). Kirpparille lähtiessä ei osaa ikinä arvata minkä vanhan kulttileffan tai piirretyn kans tulee kotiin.  

Mää myös nauhotan edelleen ohjelmia VHS:lle. Toki käytän enimmäkseen digiboksia varsinki ohjelmille jotka kahton vain kerran, mutta semmoset mitkä haluan säästää ihan kokonaan nauhotan kasetille. Tykkään siitä että mulla on ohjelmista "oikea" fyysinen tallenne. Ei tartte ainakaan pelätä että jos hajoaa digiboksi tai tietokone tai mikä hyvänsä niin menis koko monisatapäinen leffakokoelma.   

Nostalgiasta ja vanhoista ääniraidoista oli jo puhetta, mutta myös soittimen äänet merkihtee ainaki mulle. Se kolahtelu ko kasetin laittaa sisään, kelaa, laittaa pyörimään ja ottaa pois verrattuna siihen ko levyluukku liukuu auki ja kiinni ja soitin tai kone vähä hurisee. Sillä on väliä.

WP_002347.jpg

Vuk on ensimmäinen kasetti minkä oon ikinä saanu ja yks parhaimpia elokuvia mitä oon ikinä nähny. Pääsi kunniapaikalle kirjahyllyn päälle Toxicin kans. <3

S__5.jpg

Ennen tehtiin laitteita jotka kestää. Isovanhempien videot 90-luvun alusta. Muistaakseni yhen kerran huollettu koko aikana. Käytän melkein päivittäin, eikä mitään ongelmia.  

10457911_10152514801959044_5408914689676

Löytyjä voi tehä myös omilta kaseteiltaan. Kävin kesällä läpi vanhoja nauhotuksia, enkä muistanu yhtään että olin joskus pentuna nauhottanu Briscoa. Mahtavuutta. 

WP_0023900000000.jpg

Viimesimpänä oon nauhottanu Vain elämää. 

WP_002325.jpg

Super Mario bros. on ihan ensimmäisiä peleistä tehtyjä elokuvia. Ja sen kyllä huomaa. :D

WP_002343.jpg

Julkaisijat lopetti formaatin käytön alkuvuodesta 2006 ja mää en saa ikinä X-Men trilogiaani täyteen. :( 

WP_002387.jpg

Felix-kissa oli mun toinen kasetti ja Pikku Lulu kolmas. Sitte en oo enää varma mutta Fragglit tuli kyllä melko pian. 

WP_002388.jpg

Nämä on vieläki kaupan muoveissa. Tarjouskorista nimellä "poistuva tuote". Meinasin väittää myyjälle vastaan. 

WP_002416.jpg

DVD:t kuulemma veis vähemmän tilaa. Empä nyt tiiä..

WP_0024k.jpg

Formaattipäivityksiä. Nimenomaan niin päin, että levyjen tilalle kasetteja. 

WP_0.jpg

Nämä nyt on varsinki loppupäästä ihan kauheeta kuraa, mutta siks mää niistä tykkäänki. 

WP_0023961234.jpg

Poliisiopisto 6 oli joku maahantuojan mainoskappale vuokraamolle. 

WP_002413.jpg

WP_002414.jpg

Karkeasti arvioiden viidennes kaseteistani. Valtaosa on vintillä laatikoissa ja vaatekaapissa ko ei muualle sovi mutta nuo pidän tuvan penkissä ko tulee useimmin katottua. 

WP_002415.jpg