Kirjotetaampa sitte välillä vaikka länkkäreistä ettei mee ihan pelkäks VHS-hommaks koko blogi. 

Mää kerään FinnWestiä, Hulkkosta ja Joe Montanaa. FinnWestejä ja Hulkkosia oon keränny jo useamman vuoden mutta Montanaan törmäsin sattumalta joskus viime kesänä. Suositeltavia kaikki jos länkkärit iskee. Pari päivää sitte tuli ohimennnen poikettua divarissa ja löyty yks Hulkkonen ja neljä Montanaa yhteensä kympillä. Ei paha. 

Pääosan Kostaja-sarjan julkasuista muodostava Joe Montana kertoo samannimisestä nuorukaisesta, joka jahtaa perheensä sisällisodan aikana murhanneita sotalaskarkureita kostaakseen. Alunperin ruotsalaiset tarinat oli Tommy Schinklerin taiteilijanimellä Tom Dutchman kirjottamia. 

Hulkkonen ja Finnwest molemmat kertoo amerikansuomalaisen päähenkilön lännenseikkailuista. Valtaosan Hulkkosista kirjotti Kari Nenonen joka näytteli merkittävää osaa myös FinnWestien suhteen, ollen sarjan ja valtaosan hahmoista luoneen Juhani Salomaan jälkeen sen merkittävimpiä kirjottajia. 

Hulkkosia ja Finnwestejä lukiessaan huomaa selkeesti kuinka niillä on osittain samat kirjottajat. Vaikka Hulkkonen on huomattavan roisi (sisältäen mm. suoria aktikuvauksia) ja välillä melkein jopa parodia enemmän ko oikea länkkäri on näitten kerronta kuitenki huomattavan samanlaista. 

FinnWest kertoo kauhavalaisesta Juho Kaaponpoika Helapäästä, joka pakenee siperiankarkotusta Amerikkaan ja Hulkkonen haukiputaalaisesta Hulkkosesta, jonka taustatarinaa tai menneisyyttä ei juurikaan avata. Poikkeuksena humoristinen maininta siitä kuinka Hulkkonen on niin köyhästä perheestä, ettei vanhemmilla ollu varaa kastattaa tälle etunimeä ollenkaan.  

Ja tässäpä kuvat näistä viimesistä. 

WP_002637.jpgWP_002638.jpgWP_002639.jpg